Graphic Designer vs Client

Veel mensen denken dat ze zelf ook kunnen ontwerpen, zonder dat ze hierin zijn opgeleid. Sommigen kunnen het daadwerkelijk en hebben van nature een scherp grafisch oog. Sommige mensen hebben dat niet, maar denken dat ze dat wel hebben. Deze mensen zijn soms ook overtuigd dat ze dus geen grafisch ontwerper of illustrator hoeven in te schakelen voor hun dienst of product.
Deze video geeft heel duidelijk aan wat de toegevoegde waarde is van een illustratief / grafisch ontwerper en waarom je beter wél een ontwerper kunt inschakelen:

Illustratie, grafisch ontwerp en animatie / motion graphics zijn een vak. Een ambacht dat heel veel uren training vraagt om er goed in te worden. Aspecten van het vak, zoals compositie, balans, kleur, gevoel voor vorm, stilering, scherp oog voor details, observatievermogen, inbeeldingsvermogen, inlevingsvermogen, creatief denken, prikkelen dienen allemaal ontwikkeld te worden. Uiteindelijk draait het om de vaardigheid bezitten om te communiceren door middel van beeld (en geluid).